Profilreportage på Log Point South Sweden

 

Jimmy på Jimmy Rosenqvist Transport AB

En helhetslösning som erbjuder det mesta inom åkeri och verkstad i kombination med de största kunderna på samma område; LogPoint-profilen Jimmy berättar om framgångsreceptet för ett av LogPoint South Sweden’s nytillskott

Jimmy Rosenqvist Transport AB (JRTV) är ett av de senaste tillskotten på LogPoint South Sweden med sin nyetablering på delområdet Stigamo. Företaget erbjuder en helhetslösning inom åkeri och verkstad och har idag ca 20 anställda och omsätter runt 30 miljoner kronor. JRTVs kundkrets består idag bland annat av Danx, Kaj inrikes, Bring, DSV och IKEA. Flera av dessa finns också etablerade på LogPoint South Sweden.

Jimmy Rosenqvist Transport bildades 2008 av Jimmy Rosenqvist själv. Då var det bara han själv som jobbade på företaget. Efterhand som åkeriet växte började letandet efter en ny lokal där plats även fanns för att kunna börja reparera själva med egen mekaniker. Någon sådan lokal hittades aldrig, däremot en lämplig tomt på Stigamo, LogPoint, och möjligheten att bygga och utforma anläggningen helt själva.

LogPoint är tveklöst ett stort och viktigt transportcentrum i Sverige. Man känner igen folk och kunder vart man än är på området, och dessutom har jag bara en kvart till jobbet från Tenhult där jag bor, säger Jimmy Rosenqvist själv om fördelarna med etableringen på LogPoint.

Helhetserbjudandet är en del av framgångsreceptet

Jimmy Rosenqvist är VD på företaget men agerar även trafikledare, fordonsansvarig, säljare bland mycket annat.

– Det blir lätt många olika roller och uppgifter men jag försöker mer och mer bli avlastad av kollegor så att jag kan fokusera mer på utveckling och optimering av verksamheten, säger Jimmy.

Framgångsreceptet för JRTV är enligt Jimmy att de erbjuder en helhet som få andra gör i form av åkeriverksamhet i kombination med allt ifrån automattvätt, verkstad, shop för lastbilstillbehör till dusch, WC och enklare mat till kunderna. I de här delarna ser Jimmy en stor utvecklingspotential:

– I framtiden vill vi fortsätta att utveckla vår helhetsservice med det bästa sortimentet av utrustning och gärna satsa ännu bredare på mat som är högt efterfrågat.

Framtidstankar och utmaningar

Jimmy har även tankar när det kommer till utvecklingen av LogPoint som område:

– Jag hoppas att fler yngre och mindre företag får chans att etablera sig. Företagande är en stor utmaning i sig, och det blir inte lättare med alla krav och regler som ställs, inte minst i samband med nybyggnation.

Jimmy Rosenqvist berättar om ytterligare utmaningar som finns för företaget, och åkeri-branschen i stort:

– En påtaglig utmaning i min bransch är skattehöjningar i kombination med konkurrens från andra länders arbetskraft som kan erbjuda lägre priser. Jag tycker och hoppas att vi ska anställas för att vi är duktiga istället för billiga!