Ny VD på Jimmy Rosenqvist Transport AB

Den 16e Mars är en stor dag för Jimmy Rosenqvist Transport & Verkstad AB. Jag Jimmy Rosenqvist träder av som VD för bolaget.

Detta är ett beslut som fattats under en lång period och är noga övervägt. Jag är stolt över att ha byggt upp ett åkeri, verkstad, tvätt och butik men jag har också under vägens gång fått inse mina egna begränsningar.

Jag är egentligen inte en chef över ca 20 anställda. Jag är inte den bäst lämpade att styra en så pass omfattande verksamhet och jag har även insett att min energi inte är tillräcklig (på sikt) för att lösa alla åtaganden, problem längs vägen och samtal dygnet runt.

Däremot är jag en bra chaufför som älskar att köra lastbil och helst på tuffa utmanande vägar från nordligaste till sydligaste Europa, det är jag skapt för och önskar göra till jag inte längre har i en lastbil att göra 😍

Så jag lämnar över VD-titeln, ansvaret och allt vad det innebär 16e Mars på papper till Alexander Löwencreutz. Dock så är jag fullt medveten om att detta är en process som tar tid, han måste växa in i rollen med allt vad det innebär. Jag lämnar över detta ansvarsfullt som en stöttepelare och rådgivare till rollen är i full kontroll.

Vem är då Alexander Löwencreutz: Jo han är en barndomsvän till mig. Han är den smartaste människa jag lärt känna, han har en lång meritlista och bred erfarenhet. Han har lastbilskort och jobbat som chaufför, han har utbildning och erfarenhet inom bokföring och ekonomi. Han har jobbat som trafikledare och därefter under åren avancerat till projektledare inom DHL Europa.

Så det är noga övervägt som sagt att rätt person tar över tjänsten och därmed för företaget i rätt riktning. Jimmy Rosenqvist Transport & Verkstad ska bli starkare och bättre än någonsin 💪🥰❤️

16 March is a big day for Jimmy Rosenqvist Transport AB.

I will leave the post as CEO.This is a decision well planned and made under a long period. I am proud to have build up this company, which now includes workshop, truckwash and a shop for truckparts but I have also realised my own limits.

I am aware that I am not the best suited boss for 20 employees or to command this kind of proportioned business. My energy and control is not enough for all of this.But I know that I am a suited trucker for driving from North to south of Europe and thats what I love to do til the day I don´t 😍

So I am leaving the title to Alexander Löwencreutz, someone suited to do this job and responsibility to its fullest. I know this is a process which takes time. He needs to grow the part and I will help as his pillar and advisor til he has the control needed.

Who is Alexander Löwencreutz: He is a childhood friend. He is one of the smartest people I have encountered ever and he has a long list of experience. He has been driving heavy trucks himself, has education and experience within economy, law and traffic planning. He has also advanced to Project manager within DHL Europe for the last years.

So yeah this is a well planned decision made and will be the best for this companys future. I can now go drive north of the polar circle and know that the company is in the best hands 🥰❤️🤘

Lämna ett svar